Over mij

Ik ben Marijke Bolder-Bos. Al vele jaren getrouwd met Roel en trotse moeder van een gezellige 16-jarige scholiere. Samen wonen we in een heerlijk groen gedeelte van Arnhem. Bijna mijn hele werkende leven ben ik werkzaam in de kinderopvang en heb diverse functies gehad. Werken met het jonge kind heeft mijn passie en met meer dan 25 jaar ervaring, kan ik met een gerust hart zeggen dat ik veel gezien en geleerd heb. Als piepjonge beginnelinge ging het slapen van de kleinsten me al aan het hart en ik heb altijd geprobeerd om, met de mogelijkheden die er waren, hulp te bieden. Wiegen, de wandelwagen zachtjes op en neer bewegen en in mijn eigen opvang wordt er ook gedragen.  Altijd was en ben ik op zoek naar oplossingen voor rust en geborgenheid. Met de overtuiging dat een huilend kleintje een signaal geeft  dat er wat aan de hand is , reageerde ik hier altijd sensitief en responsief op. Alles zodat de kindjes zich fijn en veilig mogen voelen. Nu weet ik inmiddels dat dit mooie handelingen zijn om een goed ritme te creëren. En dat je van daaruit verder gaat kijken hoe je de kinderen steeds meer zelfstandig laat gaan slapen. De droomritme methode , heel liefdevol en responsief, past helemaal bij mijn visie en manier van werken. Met een eigen opvang zag ik tijdens de opleiding al, dat de resultaten bij de opvangkindjes  goed zichtbaar werden wanneer ouders en ik met slaap aan de gang gingen. Bij het ene kind is er nét even een zetje in de goede richting nodig en bij het andere kindje vergt het meer aandacht  en ben je langer bezig. Ik houd van uitdagingen en ben iemand die graag verder kijkt dan dat gene wat je alleen maar ziet. Daarnaast kan ik mijzelf een doorzetter noemen, zowel in de opvang en qua ervaringen in mijn privé leven. Graag denk ik creatief en in mogelijkheden! De mensen om mij heen omschrijven mij als betrokken, enthousiast en responsief.

Overtuigd ben ik van de goede werking van het buiten zijn op het slapen van de kinderen. Bij ‘De Arnhemse Kaboutertjes’  trekken we er graag op uit met onze buitenpakken, regenlaarzen en paraplu’s.  Genieten van de regenplassen en de schatten die Moeder Aarde ons te bieden heeft! Blozende wangetjes, plezier en dichte neusjes die weer open gaan doen de allerkleinsten hier bijna altijd heerlijk slapen.

Overtuigd ben ik ook van respect voor ieder individu. Het kind mag het tempo bepalen en zijn wie hij of zij is. Dit geldt voor de sociaal- emotionele , de verstandelijke en lichamelijke ontwikkeling alsmede voor het slapen. Het zijn allemaal verschillende mensjes met hun eigen behoeftes!

Met mijn schat aan ervaring, mijn passie, gedrevenheid en expertise help ik graag ouders van moeilijk slapende kleintjes op weg naar een rustig slaapleven.  Doordat ik in die 25 jaar al zoveel tegen ben gekomen op lichamelijk, emotioneel en slaaptechnisch gebied – kan ik grondig werken en verder kijken en, waar nodig, doorverwijzen naar andere professionals.

Dankbaar ben ik, dat ik van Stephanie Molenaar de kans heb gekregen om de opleiding tot droomritmecoach te mogen doen. Wat een schat aan kennis en ervaring heb ik op gedaan, die ik graag met jullie deel. Mocht je interesse hebben in een consult, kun je de onderstaande button aanklikken.