De methode

De methode

De  methode is een methode gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in combinatie met talrijke praktijk voorbeelden. Daarnaast heeft deze werkwijze zich al meer dan een decennium ruimschoots bewezen. Het is een prachtige werkwijze waarmee ik al een heleboel gezinnen en kleintjes heb kunnen helpen.

De droomritme methode kijkt naar het geheel. Dit betekent dat we uitgaan van het gegeven dat alles met elkaar samenhangt. Je kindje kan minder goed bekeken en geholpen worden wanneer slechts  een gedeelte van het geheel bekeken wordt. Alomvattend…er wordt een analyse gemaakt op verschillende gebieden. Denk hierbij aan lichamelijke factoren, voeding, de slaapplek of de fase waarin het kleintje zich bevindt. En dat zijn nog maar een paar voorbeelden! Waar nodig weet ik je door te verwijzen naar de juiste specialist of geef ik je handvatten om een situatie te verbeteren.

Juist door deze overkoepelende aanpak wordt het slapen grondig aangepakt en heeft het een grote kans van slagen. De methode werkt met vaste wakkertijden, passend bij de leeftijd van je kindje. Het is een liefdevolle methodiek waarbij de veilige hechting, maatwerk en responsiviteit de kernwaarden zijn.  Er wordt rekening gehouden met de persoonlijke situatie en mogelijkheden. Juist dat maakt de aanpak haalbaar en goed werkbaar. Je krijgt bij een consult een praktisch stappenplan gemaild,  waarmee je goed uit de voeten kunt. Met de consequente uitvoering van deze methode, zijn al vele mooie resultaten geboekt. Een fijne basis wordt gelegd voor het verdere slaapleven van je kleintje..

Wil je meer weten over de consulten?